ARAMA

DALAMAN 2. KİTAP GÜNLERİ BAŞLI...

Geri

DALAMAN 2. KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

2’NCİ DALAMAN KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş öncülüğünde bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan “Dalaman Kitap Günleri” 23 Ağustos Cuma günü kapılarını açıyor. Edebiyat ve sanatseverleri bir araya getirecek 2. Dalaman Kitap Günlerinde bir birinden değerli isimler yer alacak.

Dalaman’ın kültürel ve sosyal yaşamına önemli bir katkı sağlayacak Kitap Günleri’nin bu yıl 2’ncisi düzenleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş önderliğinde düzenlenen Kitap Günleri 23 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek. Kitap Günlerine katılacak olan gazeteci ve yazarların isimleri heyecan yaratırken; 60 yazar, 30 yayınevinin katılacağı etkinlikte imza günleri, konserler, tiyatro ve sinema gösterileri düzenlenecek.

2. Dalaman Kitap Günleri, 23 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da Dalaman Belediyesi Şehit Mehmetçik Parkı Halkevi açılış töreniyle başlayacak. Saat 19.30’da Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un açılış konuşmalarıyla kapılarını kitapseverlere açacak. 16 gün sürecek olan etkinlikte Deniz Zeyrek, Saygı Öztürk, Timur Soykan, Barış Pehlivan, Murat Ağırel gibi Türkiye’nin önemli gazetecileri vatandaşlarla bir araya gelecek. Sinan Meydan, Ataol Behramoğlu gibi bir birinden değerli yazarlar, şairler imza ve söyleşi günlerinde kitapseverlerle buluşacak. Kitap Günlerinde Türkiye’nin önemli siyasetçileri de yer alacak. Etkinliğe katılan gençlerin ve çocukların doyasıya eğlenebilmesi için konserler, halk oyunları ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

 “EDEBİYAT VE SANATIN BÜYÜLÜ DÜNYASINDA BİR ARAYA GELİYORUZ”

Kitap ve sanatsever tüm vatandaşları Dalaman Kitap Günleri etkinliğine davet eden Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş; “23 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan bu etkinlikte, edebiyat ve sanatın büyülü dünyasında bir araya geliyoruz.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Dalaman Kitap Günleri, edebiyatseverler ve sanat tutkunları için bir buluşma noktası olacak. Etkinlik boyunca birbirinden değerli yazarlar, sanatçılar ve edebiyat dostlarıyla tanışacak, onların engin birikimlerinden faydalanacağız.

Dalaman’ın kültürel hayatını zenginleştiren bu özel günlerde, konserlerden tiyatro oyunlarına, kısa film gösterimlerinden yazarlık atölyelerine kadar geniş bir yelpazede etkinlikler bizleri bekliyor. Söyleşilerle ufkumuzu genişletecek, atölye çalışmalarıyla yazarlık sanatına dair yeni perspektifler kazanacağız.

Tüm hemşehrilerimizi, edebiyat ve sanat dolu bu keyifli günlere davet ediyor, bu anlamlı etkinliğin ilçemiz için geleneksel hâle gelmesini gönülden diliyoruz. Dalaman Kitap Günleri’nde buluşmak dileğiyle!” ifadelerini kullandı.