Türkiye-Hollanda Tarih Müzesi...

Türkiye-Hollanda Tarih Müzesi Türkiye Hollanda Dostluk Köprüsü Cemiyeti Başkanı (Hollanda Muhabiri) Şenol Ocaklı’nın getirmiş olduğu laleleri İlçemiz TİGEM kavşağına dikerek, T.C Yüzyıl Anısına Hollanda Hoorn Lale-Tulp Bahçesi olarak düzenlediler.

Kaymakamımız Mesut Yakuta ve Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin Ertuğrul;
Hollanda’nın milli çiçeği gibi görülen lalenin Avrupa serüveni Türkiye’ye uzanıyor. Lalenin Tulipa olan botanik adı, Türkçe tülbent kelimesinden geliyor. Osmanlı Döneminde devlet erkanının başına taktığı tülbentin ucundaki süslemeler laleye benziyor. Lale çiçeğide ismin buradan alıyor. Lalenin Anavatanı ise Asya bozkırları, Bozkırda yabani çiçek olarak yetişen lale kervanlar aracılığı ile Anadolu’ya gelmektedir.