ARAMA

Koronavirüs Salgını ile Mücade...

Geri

Koronavirüs Salgını ile Mücadele Sürecinde Dalaman Belediyesi Olarak Yaptıklarımız

Değerli Dalaman Halkı

Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde Dalaman belediyesi olarak yaptıklarımızı kısaca özetlemek gerekirse;

İlçemizde ki tüm kamu kurum ve kuruluşları, okullar, camiler, bankalar ve vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı tüm alanlar koronavirüs ile mücadele kapsamında Belediyemiz hijyen timi tarafından dezenfekte edilmiştir ve hala çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam etmektedir. Şu ana kadar çöp konteynerleri, açık ve kapalı alanların dezenfeksiyonu için yaklaşık 1 ton dezenfektan kullanılmıştır.

İlçemiz Pazar yerinde esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza koronavirüsten korunma ile ilgili broşürler ve eldivenler dağıttık.

Gene ilçemizdeki fırın ve unlu mamuller üreten işletmeleri kontrol ederek koronavirüs ile ilgili bilgilendirmeler yaparak işletmelerin hijyen kontrollerini yaptık.

Sağlık bakanlığımızın sıklıkla vurguladığı 14 kuralı ilçemizde ki tüm iş yerlerine ve vatandaşlarımın görebileceği yerlere astırdık.

Bizlerde Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı tüm tedbirleri uyguluyor ve sosyal medya üzerinden de vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Çok şükür şu ana kadar ilçemizde korona virüsüne yakalanan hiç kimse yoktur. Umarız bu şekilde devam eder.

Son olarak şunları da söylemek istiyorum;

Sağlık Bakanlığımızın liderliğinde, korona virüs salgınına karşı, hadisenin yaşandığı ilk günden itibaren günümüze kadar alınan ve hali hazırda alınmakta olan kararlar ve tedbirler her türlü takdirin üzerindedir. Bu güçlü ve çetin süreçte, salgına karşı büyük bir özveri ve kahramanlıkla mücadele eden, gece gündüz demeden canını ortaya koyan, hiçbir fedakarlıktan kaçmayan başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere hekim, hemşire, sağlık çalışanları ve emeği geçen ilgili ve yetkili herkese, ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.
Ayrıca bu süreçte ilçemiz için hizmet eden, canla başla çalışan Dalaman Belediyesi çalışanlarıma da teşekkür ediyorum.

Rabbim Devletimize ve Milletimize zeval vermesin her türlü beladan ve musibetten ülkemizi korusun.
Sağlıklı günler dilerim.