ARAMA

İlçemizdeki tarihi alanların k...

Geri

İlçemizdeki tarihi alanların kültür turizmine kazandırılması ve bu alanların restore edilerek korunması amacıyla restorasyon çalışmalarının yapılacağı yapılarda incelemelerde bulunulduk.

İlçemizdeki tarihi alanların kültür turizmine kazandırılması ve bu alanların restore edilerek korunması amacıyla Kapıkargın Mahallesi, Sarsala Mevkiinde bulunan Osmanlı İmparatorluğunun son dönemleri ile Cumhuriyetin ilk dönemlerinde “Gümrük Binası” olarak kullanılan taş yapının ve bu yapının yakınında bulunan Sarnıç ile ormanlık alanda bulunan Bizans dönemine ait şapelin restorasyon çalışmaları Muğla Valimiz Sayın Orhan TAVLI himayelerinde, Kaymakamlığımız koordinesinde, Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının destekleri ile başlatılmıştır.
Valiliğimiz YİKOB tarafından restorasyon proje ihalesine çıkılmış olup, sonrasında uygulama ihalesine çıkılması planlanmaktadır.
Muğla Vali Yardımcısı Vekili, Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Sayın Baha BAŞÇELİK, Kaymakamımız Sayın Ali GÜLDOĞAN ve Belediye Başkanımız Muhammet KARAKUŞ restorasyon çalışmalarının yapılacağı yapılarda incelemelerde bulundu.