ARAMA

İlçemiz Şerefler Mahallesi’nde...

Geri

İlçemiz Şerefler Mahallesi’nde yer alan Kalinda Antik kenti kazı çalışmaları için Dalaman Belediyesi toplantı salonunda Fethiye Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan kurtarma kazısı için protokol imzalandı.

İlçemiz Şerefler Mahallesi’nde yer alan Kalinda Antik kenti kazı çalışmaları için Dalaman Belediyesi toplantı salonunda Belediye Başkanımız Muhammet Karakuş ile Antalya Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Prof. Dr.Fatih Onur, Fethiye Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan kurtarma kazısı için protokol imzaladılar.
Antalya Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü Prof. Dr.Fatih Onur, “Fethiye Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı vesilesiyle bir araya geldik. Belediye Başkanımız ile bir protokol imzaladık. Dalaman’daki en önemli tarihi alanlardan bir tanesi olan Şerefler’deki “kalıntı grubu” bu amaçla kazılacak. Gerek Dalaman’a, gerek bu bölgeye gerek de ülkemizin tarihi bilgisine oldukça büyük katkılar yapacağını düşünüyoruz.” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü izniyle Muğla Müze Müdürlüğü başkanlığında, Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) desteği ve Dalaman Belediyesinin sponsorluğunda kazı ekibi tarafından yürütülen kalıntı kurtarma ve kazı çalışmalarında öncelikli olarak temizlik ve planlama çalışmaları yapılacak.
Dalaman Belediye Başkanımız Muhammet Karakuş, “Dalaman, Tarih, doğa, kültür turizmi ile uluslararası havalimanı ile Türkiye’den ve dünyadan misafirleri ağırlıyor. Şimdi de Kalinda kazımız ile tarihe tanıklık eden uygarlığı ortaya çıkarmada katkıda bulunacağız”dedi.