ARAMA

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAP...

Geri

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Dalaman Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkan Vekili Rıza Kurt Başkanlığında gerçekleştirildi.

Dalaman Belediyesi Toplantı salonunda düzenlenen Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında 14 gündem maddesi görüşüldü. 12 madde oy birliği ile 2 madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda Dalaman’ın Avrupa’da tanıtılması; eğitim, kültür, termal sağlık ve sosyal projelerle ilgili hibe ve finansman sağlayarak kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla, Avrupa Birliği fonları ve Avrupa'daki belediyeler ile iş birliği imkanları bulmak için ilgili kişi ve firmalarla gerekli anlaşma ve protokolleri yapmak üzere Belediye Başkanı Sezer Durmuş'a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

HALKEVLERİ’NİN SAYISI ARTIYOR

Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un yerel seçim vaatlerinden biri olan Halkevlerinin oluşturulmasına dair gündem maddesi toplantıda görüşüldü. Buna göre Söğütlüyurt Mahallesi'ndeki yeşil alanda yapımı devam eden projeye “Söğütlüyurt Mahallesi Halkevi” isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’a, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifler ile protokol ve anlaşma yapması amacıyla yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda 2025 yılında uygulanacak gelir tarifesi cetvelinin belirlenmesi; 2025 mali yılı bütçe tasarısı ile 2026 ve 2027 yıllarına ait tahmini bütçelerinin görüşülmesi konuları oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Eylül ayı meclisinde İmar Komisyonuna havale edilen Muğla İli Dalaman İlçesi Atakent Mahallesi (Taşlıburun Akkaya Mevkii) 203 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili komisyon raporu görüşülüp ek süre istendi. İmar Komisyonuna oy birliği ile ek süre verildi.

Toplantıda Eylül Ayı Meclis Toplantısında İmar Komisyonuna havale edilen bir diğer gündem maddesi görüşüldü. Dalaman’ın Atakent Mahallesi (Taşlıburun Akkaya Mevkii) 204 ada 23, 38 ve 40 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili komisyon raporu görüşülüp oy birliği ile ek süre verildi.

İmar Komisyonuna havale edilen Dalaman (Muğla) Kent Bütünü 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı Etap 1, Etap 2 ve Etap 3'e esas askı itiraz dilekçelerinin değerlendirmesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edildi.