Dalaman Belediyesi 2020 yılınd...

Dalaman Belediyesi 2020 yılında sokak canları için Muğla’da Büyükşehir belediyesinden sonra 2. Ruhsatlı Geçici Hayvan Bakımevini yaptı.

Dalaman Belediyesi 2020 yılında sokak canları için Muğla’da Büyükşehir belediyesinden sonra 2. Ruhsatlı Geçici Hayvan Bakımevini yaparak sokak canlarına, röntgen de dahil olmak üzere bir çok cihazı içinde bulunduran modern bir tesiste hizmet vermeye başlamıştır. Barınağın olduğu bölgeye 500 zeytin ağacı dikilerek sokak canlarına daha verimli hizmet verebilmek için ek gelir sağlanmıştır. İçinde bulunduğumuz pandemi günlerinde kafelerin restoranların kapanması nedeniyle sokak canlarının popülasyonun fazla olduğu belirlenen 36 noktaya besleme noktası kurulmuştur. Bununla birlikte otomatik suluk, kedi evleri ve besleme odakları konusunda çalışmalarımız gelişerek devam etmektedir. 2020 yılında 3731 tane sokak canı şikayeti belediyemiz veteriner hizmetleri tarafından değerlendirilmiştir. Bu çerçevede 299 köpek (103 erkek, 196 dişi), 1227 kedi (973 dişi, 254 erkek) kısırlaştırılmış, işaretlenmiş ve aşılanmıştır. 2146 adet sokak canı tedavi edilmiştir. 201 cana ortopedik cerrahi operasyon, 63 cana ampütasyon, 736 cana da basit cerrahi müdahale işlemleri yapılmıştır.
37 adet yaban hayvanı ise bakımevimizde tedavi edildikten sonra doğaya bırakılmıştır.
Dalaman Belediyesi güzel ilçemizin sokaklarını paylaştığımız sokak canlarına hizmetlerini geliştirerek devam edecektir.