ARAMA

DALAMAN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYR...

Geri

DALAMAN, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI

Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin simgesi, en büyük zaferlerimizden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü coşku ve gururla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlama törenleri Kaymakam Mesut YAKUTA, 16'ncı Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Yusuf KARUK, Belediye Başkanı Sezer DURMUŞ tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. 

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Program şiir okunması ve halk oyunu gösterisiyle devam etti. 

Tören programının ardından Kaymakam Mesut YAKUTA, 16'ncı Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Yusuf KARUK, Belediye Başkanı Sezer DURMUŞ Dalaman Belediyesi Şehit Mehmetçik Parkı Halkevi’nde tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Dalaman 2. Kitap Günleri etkinliğine de yansıdı. Meydanı dolduran vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla Norm Ender tarafından yazılan ve bestelenen “Parla” 100. Yıl Milli Marşı’nı seslendirdi.

TARİHÇİ-YAZAR SİNAN MEYDAN BÜYÜK TAARRUZ’U ANLATTI

Büyük Taarruz’un 102. Yılına özel “Büyük Taarruz’dan Lozan’a Türkiye’nin Bağımsızlığı” konulu söyleşi ile Dalamanlılarla buluşan Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, milli mücadele sürecini ve Büyük Taarruz’u anlattı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Dalamanlılarla olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Meydan; “Bugün burada olmamızı; Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, kahraman Mehmetçik’e; kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle Anadolu’yu elimizden almaya çalışan eli kanlı emperyalizme karşı olağanüstü bir mücadele veren Türk ulusuna borçluyuz" diyerek Atatürk’ün askeri ve siyasi kişiliğine de değindi.

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş da, söyleşinin sonunda tarihçi ve yazar Sinan Meydan’a teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Sinan Meydan daha sonra okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ve 2. Dalaman Kitap Günleri “Grup Sağanak” konseriyle devam etti. Bir birinden güzel şarkıları seslendiren Grup Sağanak, Dalamanlılara müzik ziyafeti yaşattı. Konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Kural, Grup Sağanak’a teşekkür ederek plaket verdi.