ARAMA

DALAMAN 2. KİTAP GÜNLERİ SONA...

Geri

DALAMAN 2. KİTAP GÜNLERİ SONA ERDİ

12 Ay 12 Etkinlik sloganıyla Dalaman Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen Dalaman Kitap Günleri sona erdi. 15 gün boyunca bir birinden değerli yazarları okuyucularıyla buluşturan etkinliğe 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Dalaman 2. Kitap Günlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

15 gün boyunca 30 yayınevi ve farklı alanlardan yazarların Dalamanlılarla buluştuğu etkinlikte her gün farklı bir yazarın imza günü ve söyleşisi gerçekleşirken, yazarlar okurlarına kitaplarını imzalayıp söyleşilerle fikir alışverişinde bulundu. Deneyimli siyasetçilerin de yer aldığı Kitap Günleri’nde çeşitli söyleşiler gerçekleştirildi. Gençlerin de unutulmadığı etkinlikte düzenlenen konserler, dans gösteri ve sinema günleri Kitap Günleri’ne renk kattı.

AŞIK VEYSEL’İ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

Dalaman 2. Kitap Günleri’nin son gününde Aşık Veysel’i Anma Gecesi etkinliği düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde sevilen yazar Sinan Yağmur okurlarıyla buluşurken, bağlama sanatçıları Nezahat Doğan ve Murat Akpınar da geceye eşlik etti. Aşık Veysel’in hayatını anlatan Sinan Yağmur’a bağlama sanatçıları türküler söyledi. Söyleşinin ardından Sinan Yağmur, okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Dalaman’ı kültür ve sanat şehri yapmak istediklerini ve bu doğrultuda faaliyet yürüttüklerini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Kural; “12 Ay 12 Etkinlik mottosu geliştirdik. Bunun bir parçası olarak da 2’nci Kitap Günlerini gerçekleştirdik. En büyük teşekkürü başından sonuna kadar bizleri yalnız bırakmayan Dalaman halkı hak ediyor. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde destek olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi teknik personeline, Dalaman Belediyesi personeline, katılım gösteren sanatçılarımıza, yazarlarımıza, yayınevlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah 3’üncü Kitap Günlerinde de buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

İlhan Kural’ın kapanış konuşmasının ardından Dalaman 2. Kitap Günleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Ekibinin Klasik Müzik Dinletisi ile son buldu.

Kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği Kitap Günleri’nde Belediye Başkanı Sezer Durmuş, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Kural ve meclis üyeleri, katılımcılara plaket takdim edip teşekkür ettiler.