ARAMA

BAŞKAN DURMUŞ: “DALAMAN İÇİN H...

Geri

BAŞKAN DURMUŞ: “DALAMAN İÇİN HER ZAMAN BİR ADIM DAHA İLERİ”

Dalaman Belediyesi, Atatürk Caddesi’nde bulunan çöp konteynerlerini çim çit uygulamasıyla estetik bir görünüme kavuşturdu.

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, daha temiz bir Dalaman için çalışmalarına devam ediyor. Başkan Sezer Durmuş beraberinde Temizlik İşleri Müdürü Çetin Söğütlü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Atatürk Caddesi 1. Sokakta bulunan çöp konteynerlerinin etrafını çim çit ile kapattı.

Uygulama hakkında bilgi veren Başkan Sezer Durmuş; “Seçildiğimiz günden bu yana temizlik hizmetlerine önem veriyoruz. İlçemizi daha güzel daha yaşanabilir bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütçemizin el verdiği imkânlar doğrultusunda ilçemizin belirli noktalarına geri dönüşüm konteynerleri getirmiştik. Bugün de kadememizde yapılan yeşil tellerle çöp konteynerlerimizin etrafını çevirmeye başladık. Bunu da neden yapıyoruz? Biliyorsunuz dağınık bir görüntü kirliliği vardı. Bunu engellemek için bu çalışmalara başladık. Kıymetli hemşehrilerimizden bir ricam var: Çöplerini çöp kovasının dışına atmasınlar, Olabildiğince konteynerlerinin içine atsınlar. Bu hem çalışan arkadaşlarımızı zora sokuyor hem de çevre kirliliğine neden olmaktadır.” dedi.

BAŞKAN DURMUŞ, GERİ DÖNÜŞÜME DİKKAT ÇEKTİ

Çim çit uygulamasında geri dönüşüm telleri de yerleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Durmuş, vatandaşların karton kutularını katlayarak bu telin içine atmalarını istedi.  Kartonun nasıl atılması gerektiğini uygulamalı bir şekilde gösteren Başkan Durmuş; “Alanımız yetersiz. Kartonlar direk atıldığında hemen doluyor ve dışarıya çok kötü bir görüntü kirliliği başlıyor. Onun için vatandaşlarımızdan ricamız kartonları açıp katlayarak geri dönüşüm tellerine bırakmalarını istiyoruz. Böylece hem daha düzenli hem de daha az yer kaplayarak görüntü kirliğinin önüne geçeceğiz” dedi.

Çöplerini gelişi güzel atan vatandaşlar için Belediye Zabıta Ekiplerinin yasal işlemler başlatacağını dile getiren Başkan Durmuş; “Çöp konusunda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Uygunsuz olarak atılan ve tespit ettiğimiz tüm vatandaşlara cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, bizlere yardımcı olsunlar. Dalaman hepimizin. Hep beraber burada yaşayacağız. Güzel memleketimize sahip çıkmak bizlerin boynumuzun borcudur. Gelecek nesillerimize, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha yaşanabilir ve temiz bir Dalaman bırakmak bizlerin ellerindedir.
Dalaman için her zaman bir adım daha ileri” ifadelerini kullandı.