Atık Getirme Merkezimizin inşa...

Atık Getirme Merkezimizin inşasında sona yaklaştık.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın katkıları ile Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, ilçemiz Sanayi bölgesinde 1500 m² alanda, Ambalaj (Kağıt, Plastik, Metal), Pil, Elektronik, Ahşap, Lastik, Tekstil, Bitkisel Yağ gibi geri dönüştürülebilir atıklar ve doğa ile insan sağlığına zararlı olan floresan lamba, kullanım ömrü geçmiş ilaçlar ve evde oluşturabilecek tehlikeli atıklar da dahil olmak üzere 13 farklı türde atığın kabul edileceği bir, Atık Getirme Merkezimizin inşasında sona yaklaştık. Çok kısa bir süre içerisinde hizmete başlamış olacak.
Nitelikli atıkların geri kazanım veya bertarafa gönderilmek üzere bırakılabilceği tesisimizi hizmete açarak bu atıkların yeniden üretim süreçlerine kazandırılması planlanmaktadır. Bu çalışma ile sıfır atık bilincinin arttırılmasını da hedeflemekteyiz. Bu vesile ile vatandaşlarımız da evlerinde biriktirdikleri geri dönüştürülebilir atıkları Atık Getirme Merkezimize bırakabilecekler.
İlçemize hayırlı olsun.