ARAMA

ATAOL BEHRAMOĞLU ŞİİRLERİYLE D...

Geri

ATAOL BEHRAMOĞLU ŞİİRLERİYLE DALAMANLILARI MEST ETTİ

Dalaman 2. Kitap Günleri kapsamında şair-yazar Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin müzikli şiir dinletisi gerçekleştirirken Dalamanlılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un ev sahipliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Dalaman 2. Kitap Günleri tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşların yoğun ilgisiyle devam eden Kitap Günleri’nde Türkiye’nin en değerli şair ve yazarlarından Ataol Behramoğlu ile müzisyen Haluk Çetin sahne aldı.

Ataol Behramoğlu sevilen şiirlerini okurken, müzisyen Haluk Çetin de, Behramoğlu’nun şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirdi.

BEHRAMOĞLU: “DALAMAN DAHA GÜZEL, IŞIK DOLU GÜNLERE HAZIRDIR”

Şiir ve müzik dinletisinde bir konuşma yapan Ataol Behramoğlu; “Yaralı bir ülkenin yaralı insanlarıyız. Sayısız sıkıntı ve acı içinde yaşamaktayız. Tabi ki iyi şeyler de oluyor ama kötülüklerde bir türlü kurtulamadık. İnsanlara, hayvanlara, çocuklara, doğaya, hayata haddinden fazla kötülük var. Ülkemiz gibi biz de yaralıyız. Şiirin yaraları iyileştirici bir özelliği var. Onun için her sözcük çok önemli. Burada çok değerli bir topluluk var. Değerli Belediye Başkanı Sezer Durmuş’u kutluyorum. Geçen dönemki ilçe başkanının bugün Belediye Başkanı olması besbelli ki Dalaman daha güzel, ışık dolu günlere açıktır, hazırdır” diye konuştu. 

Edebiyat ve şiir üzerine yapılan söyleşide keyifli anlar yaşanırken dinletinin ardından Ataol Behramoğlu kitaplarını sevenlerine imzaladı.

Müzikli şiir dinletisinin ardından Dalaman Belediyesi Tiyatro Grubu, yazarlığını ve yönetmenliğini Gönül Şafak'ın yaptığı “Ege’ye Yerleşelim” adlı oyunu sahnelediler.