ARAMA

2.DALAMAN KİTAP GÜNLERİ HAFTA...

Geri

2.DALAMAN KİTAP GÜNLERİ HAFTA SONU DA TÜM HIZIYLA DEVAM ETTİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un öncülüğünde 2’ncisi düzenlenen Kitap Günleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Dalaman Belediyesi ev sahipliğinde, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 2. Dalaman Kitap Günleri, hafta sonu, edebiyat ve siyaset dünyasının birbirinden değerli isimlerini ağırlarken, söyleşiler, film, belgesel ve tiyatro gösterileriyle de katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Kitap Günleri kapsamında iki gün boyunca Süreyya Köle ile Yaratacı Yazarlık Atölyesine katılan yazı tutkunları, yazım tekniklerinin inceliklerini öğrenme fırsatı yakaladılar.

Usta gazeteci ve yazar Saygı Öztürk, yazar, senarist ve yönetmen Erdal Kara, arkeolog, yazar C. Canan Küçükeren, yazar İdris Koç Dalamanlı vatandaşlarla buluşup kitaplarını okuyucularına imzaladı.

Programda Arkeolog-Yazar C. Canan Küçükeren ile “Ege’de Bir Anadolu Uygarlığı: KARİA” belgeseli, Yazar- Senarist-Yönetmen Erdal Kara ile “Eğitim” konulu ödüllü kısa film gösterimleri Dalamanlılar ile buluştu.

Dalaman Belediyesi Zübeyde Hanım Yaşam Merkezi topluluğu Haldun Taner’in unutulmaz eseri “Keşanlı Alı Destanı” tiyatro oyununu sahneledi. Büyük ilgiyle izlenen tiyatro oyununda minik oyuncuların sahne performansı izleyicilerden tam not alırken, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Kural, tiyatro oyununu uyarlayan ve yöneten Gönül Şafak’a plaket takdim etti.

Program daha sonra CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Cumhur Uzun’un “Ülke Gündemi” konulu söyleşisiyle devam etti. Söyleşi sonunda CHP Dalaman İlçe Başkanı Bilal Sarıhan, Milletvekillerine plaket takdim etti. Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş da katılımlarından dolayı Milletvekillerine teşekkür etti.