15 Temmuz Demokrasi ve Milli B...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 9.00’da Anı Defterinin Cumhuriyet Meydanına konulması ile başladı. Daha sonra Dalaman Şehitlik ve Şehit Kabirleri ziyaret edilip saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve ardından Kuran-ı Kerim ve dualar ile Şehitlerimiz yad edildi. Merkez Camisinde Şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerifler ve duaların okunmasının ardından Dalaman Belediye Başkanlığınca lokma ikramında bulunuldu. Belediye Mehmetcik Parkında Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 15 Temmuz konulu fotoğraf ve Resim sergisi açılışı yapıldı.Etkinliklere Dalaman Kaymakamı Ali GÜLDOĞAN, Garnizon Komutanı Barış Sayın, Belediye Başkanımız Muhammet Karakuş, Kurum Amirleri ve çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Şehit Yakınları, Gazilerimiz ve yakınları, Muhtarlar, Vatandaşlar ve Basın Temsilcileri katıldı. Programın akşam bölümü Belediyemiz önünden Cumhuriyet anıtına kadar Atatürk caddesi boyunca yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.Cumhuriyet Meydanında video gösterileri, öğrencilerin okudukları şiirler, türkü dinletisi, Kur-an Tilaveti, protokol konuşmaları, dua yapılması ve en sonunda da sela okunması ile sona erdi.