ARAMA

Türk Mutfağı Haftası 21 - 27 Mayıs

Geri

Türk Mutfağı Haftası 21 - 27 Mayıs

17 Mayıs 2022

Türk mutfak kültürü ve ürünlerimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli kurumlar, sivil
toplum kuruluşları, sektör, yerel yönetimler, üniversiteler, yurt dışı temsilciliklerimiz aracılığı ile farklı
temalarla farklı zamanlarda çeşitli etkinliklerle münferit olarak tanıtılmaktadır. Şehirlerimizin büyük bir
kısmında gastronomi festivalleri adı altında çoğu küçük çaplı uluslararası boyutlarda olmayan festivaller,
etkinlikler yapılmaktadır.
Hem tanıtımın daha etkin olması, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi, hem de zaman
ve kaynak israfının engellenmesi açısından 21-27 Mayıs tarihleri "Türk Mutfağı Haftası" olarak ilan
edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür
ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazıranan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle hayata
geçirilen Türk Mutfağı Haftası, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığı ile
tüm dünyada dikkat çekecek etkinliklerle kutlanacaktır.
Bu kapsamda, 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyada ve ülkemizde kutlanacak olan Türk
Mutfağı Haftası ile bu kadim mutfağın hikayesi, tüm derinliği ile uluslararası ölçekte tanıtılacaktır. Bu
sayede asırlık tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri,
özünde katıksız olması, sürdürülebilirliği, sağlıklı Akdeniz mutfağının önemli bir temsilcisi olarak, dünya
beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürü daha geniş kitlelerle buluşacaktır.

Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız