Sıfır Atık Projesi ihale duyurusu

Sıfır Atık Projesi ihale duyurusu

5 Kasım 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ ın eşi  Emine Erdoğan himayesinde başlatılan “ Sıfır Atık Projesi kapsamında, Dalaman Belediyesi tarafından yapılacak olan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ nin yapım ihalesi 8 Kasım 2021 Tarihinde gerçekleştirilecektir. Çevre kirliliğinin önlemesi ve atıkların tekrar ekonomiye kazandırılması için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinin yapım ve ihale süreci başlatılmıştır. Geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda çalışmaları yürüten Dalaman Belediyesi, 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ ni kurarak bu alanda bir adım daha atacaktır.

1653 metrekare alan üzerine kurulacak Atık Getirme Merkezinde vatandaşların ahşap, metal, plastik, cam, kağıt, giysi, bitkisel atık yağ, atık ilaç, pil ve elektronik atık gibi 14 farklı kategoride getirdikleri atıklar geçici depolanarak, lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir. Proje kapsamında, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması hedeflenmektedir.

Detaylı bilgi için lütfen bu dosyayı indiriniz