DALAMAN BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE DOSTU 'MOB...

DALAMAN BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRE DOSTU 'MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ'

10 Temmuz 2024

Dalaman Belediyesi "Sıfır Atık" ve "Geri Dönüşüm" konusunda farkındalık oluşturmak ve atık türlerinin ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla Dalaman'ın çeşitli noktalarına  “Mobil Atık Getirme Merkezi” yerleştirdi.

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş'un girişimleriyle Dalaman'a "Mobil Atık Getirme Merkezi" kazandırıldı. "Temiz Bir Dalaman İçin Dönüşüme Sen de Katıl" mottosuyla yapılan çalışma kapsamda; Cumhuriyet Meydanı, Sanayi Caddesi (Kültür Merkezi Yanı), Mehmet Akif Ersoy Caddesi (Küçük Ev Karşısı) bölgelerine Mobil Atık Getirme Merkezi kondu. Mobil Atık Merkezi'nin konulduğu bölgelerde inceleme yapan Başkan Sezer Durmuş, Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlilerinden bilgi aldı.

Mobil Atık Getirme Merkezlerinde; kağıt-karton, plastik, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ ve cam olmak üzere 6 ayrı atık bölümü bulunuyor.

Daha temiz bir Dalaman için Belediye olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren hummalı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Durmuş; "Sizler de biriktiğiniz geri dönüşüm atıklarınızı adresinize en yakın Mobil Atık Getirme Merkezlerine getirerek geri dönüşüme destek olabilirsiniz" dedi.